Melkoinen määrä postilaatikoita - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Soneran sähköposti palaa Suomeen viikonloppuna

Sonera on uusinut sähköpostijärjestelmänsä ja siirtää asiakkaidensa sähköpostipalvelut Ruotsista takaisin Suomeen nyt perjantain ja maanantain välisenä aikana. Siirrettäviä postilaatikoita on noin puoli miljoonaa. Meneekö jokin pieleen?

25.4.2008 16:00 | Päivitetty 25.4.2008 16:00

- Tiedämme, että silloin kun operaatio onnistuu sataprosenttisesti, niin siihen liittyy joka tapauksessa esimerkiksi ajoittaisia katkoksia, joista yksittäiset saattavat kestää useampia tunteja. Jos näillä päästään, niin silloin olemme onnistuneet täysin, viestintäjohtaja Ahti Martikainen vastaa.

- Tämä on siinä mielessä poikkeuksellinen toimenpide, että asiakasmäärä on kertasiirtona kohtuullisen suuri.

Työ alkaa heti kohta

Kertasiirto ei kuitenkaan tarkoita kertarysäystä, Sonera huomioi. Sonera siirtää asiakkaidensa sähköpostipalvelut Ruotsista Suomeen palasissa alkaen tänään perjantaina kello 18.00 ja päättyen maanantaina kello 8.00.

Viestintäjohtaja Martikaisen mukaan suurimmat häiriöt pyritään viikonlopunkin aikana ajoittamaan yöaikaan, jotta postien katselu onnistuisi mahdollisimman laajalti päivisin.

Uusi tuotantoalusta Suomessa

Sonera on pystyttänyt kokonaan uuden sähköpostipalveluiden tuotantoalustan sähköpostipalvelimineen Suomeen. Taustalla on Ruotsin aikeet mahdollistaa maan kautta kulkevan tietoliikenteen salakuuntelu.

Viikonloppuna asiakkaiden sähköpostipostilaatikot kopioidaan Ruotsissa sijaitsevalta tuotantoalustalta uuteen järjestelmään. Kaiken kaikkiaan siirrettäviä sähköpostilaatikoita on noin puoli miljoonaa, joista 450 000 on kuluttaja-asiakkaiden ja 50 000 yritysasiakkaiden käytössä.

Soneran sähköpostiasiakkaille siirto ilmenee viikonlopun aikana esimerkiksi siten, että muutosten tekeminen omaan sähköpostilaatikkoon on estynyt, sähköpostiliikenne voi hidastua ja ajoittain sähköpostiin ei pääse kirjautumaan lainkaan.

Asiakkaat saavat viikonlopun aikana tietoa sähköpostijärjestelmän muutostyön etenemisestä ja käyttörajoituksista Soneran verkkosivuilla.

Lisää tilaa posteille

Myöhemmin Sonera kasvattaa kuluttaja-asiakkaidensa sähköpostilaatikoiden kokoa asiakkaiden toivomuksesta. Normaaliksi sähköpostilaatikon kooksi tulee viisisataa megatavua ja siihen saa maksullisena toisen mokoman lisää.

Erillisen viestintäpaketin hankkineille sähköpostilaatikon kooksi tulee kolme gigatavua ja siihen saa maksullisena viisisataa megatavua lisätilaa. Soneran laajakaista-asiakkaat voivat halutessaan ottaa maksutta käyttöönsä viisi sähköpostilaatikkoa. Asiakkaiden sähköpostiosoitteet säilyvät muutoksessa ennallaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?