Tietoturva

Tatjana tahtoo taas olla rakastajasi

Julkaistu: , Päivitetty:

Cert-Fi hälyttää viime yönä käynnistyneestä sähköpostihuijauksesta, joka on selvää jatkoa helmikuun kampanjalle. Viestit ovat suomenkielisiä.


Koska kampanja käynnistyi viime yönä, ei Cert-Fi:llä ole vielä tiedossaan paljoa yksityiskohtia. Mutta uusi huijauskierros on jatkoa helmikuun tapahtumille, jolloin suomalaisia yritettiin jallittaa muun muassa ydinvoimalaonnettomuudella tai Tatjana-viesteillä.

Nyt alkaneessa postituksessa uhrien sähköisiin postiluukuihin kolahtaa jälleen Tatjanan lähentely-yrityksiä. Otsikoissa sanotaan muun muassa "Etsin rakkautta" ja "Etsin kaveria".

- On mahdotonta sanoa, [ovatko tekijät samoja], mutta viestit ovat olleet hyvin samanlaisia kuin edellisessä helmikuun huijauskampanjassa, tietoturva-asiantuntija Juhani Eronen sanoo.

Viesteissä on aika hyvää suomea, mutta joissakin sanotaan esimerkiksi, että "antakaa minun tietää, jos haluatte tavata kanssani", "let me know if you want to meet with me". Se ei kuulosta suomalaisen tekemältä käännökseltä, Eronen huomioi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huijausviestien kantamat linkit voivat aiheuttaa tietokoneen saastumisen haittaohjelmalla, eli tässä tapauksessa pankkitroijalaisella.

Kyse on, jos ei samasta, niin ainakin samantapaisesta haittaohjelmasta kuin helmikuun huijauksessakin. Silloin uhrien tileiltä onnistuttiin siirtämään suoraan rahaa, joskin siirrot onnistuttiin pysäyttämään poliisin ja Nordean yhteispelillä.

Kommentit

    Näytä lisää