Tietoturva

Mozillan Lilly röykyttää Applen Jobsia netin rikkomisesta

Julkaistu: , Päivitetty:

Mozilla Foundationin toimitusjohtaja John Lilly antoi omassa blogissaan Applen pääjohtajan Steven Jobsin kuulla kunniansa. Lillyn mukaan Applen selkäreppupäivitykset uhkaavat koko internetin turvallisuutta.


John Lillyllä on tietenkin myös oma lehmä ojassa, sillä Mozillan Firefox-selain kilpailee suoraan Applen myös windows-levitykseen laittaman Safari 3.1 kanssa.

Apple on kytkenyt Safarin levityksen yhteen Quicktime-soittimen päivitystenkansa. Jo aikaisemmin se kytki Itunesin Quicktimeen.

John's blogin merkinnässä Lillyn kiivaimman arvostelun kohteena on se, että Applen tyrkyttää selaimensa asennusta oletuksena, niin että asennuksen aloittava ruutu on jo valmiiksi ruksittu.

Lillyn mukaan Apple Software Updaten toiminta on kerta kaikkiaan väärin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Se murentaa luottamusta, joka suurilla yrityksillä on asiakkaidensa silmissä, ja se paha juttu – ei ainoataan Applelle vaan koko Webin turvallisuudelle.

Lillyn mukaan Apple on tehnyt kuluttajille uskomattoman helpoksi asentaa selkäreppuohjelmistoja, joita he eivät ole itse valinneet ja joita he eivät ehkä halunneet.

- Tämä on väärin ja tämä lähestyy haittaohjelmien levitysmenetelmiä.

- Tämä on väärin, koska se murentaa luottamusta, jota yritämme rakentaa käyttäjien keskuudessa. Koska se tarkoittaa, että päivitys ei ole vain päivitys, vaan se voi olla jotain enemmän. Koska viime kädessä se kaivaa maata käyttäjien turvallisuuden alta murentamalla luottamussuhdetta. Se on huono käytäntö ja se pitäisi lopettaa.

Kommentit

    Näytä lisää