Vaatii RIAAn seurantatiedostoja esille - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Nainen syyttää RIAAta vakoilusta Yhdysvalloissa

Musiikkituottajien etujärjestö RIAA joutuu vastaamaan syytteeseen vakoilusta ja petoksista. Syytteen nosti järjestön kanssa aikaisemminkin kahinoinut Tanya Andersen.

Oikeus harkitsee, vakoileeko RIAA Yhdysvalloissa.

17.3.2008 7:45 | Päivitetty 16.3.2008 23:44

Andersenin tuoreessa kanteessa RIAAta syytetään petoksista ja laittomasta vakoilusta. Aikasemmin Andersen nosti syytteen RIAAta vastaan, kun järjestö uhkasi kuulustella Andersenin tytärtä, jollei hän maksa tuhansien dollarien sakkoja laittomista latauksista.

Andersen nosti syytteen perjantaina Portlandissa ja se pyrkii samaan joukkokanteen luonteen. RIAAn lisäksi syytettynä on mediayhtiö MediaSentry.

Andersenin mukaan RIAA ja MediaSentry palkkaavat rekisteröimättömiä yksityisetsiviä vakoilemaan kansalaisten kiintolevyjen sisältöä. Vakoilua tapahtuu syytteen mukaan ympäri maata.

Andersenin asianajajan Lori Lybeckin mukaan syytteen tarkoitus on myös paljastaa, kuinka laajaa RIAAn vakoilu todellisuudessa on. – Haluamme RIAAn ja MediaSentryn salaiset kansiot esille, hän totesi AP:lle.

RIAAn lakimies Jonathan Lamyn mukaan syyte toistaa jo oikeudessa käsiteltyjä asioita. Lamyn mukaan oikeus hylkäsi samantapaisia Andersenin vaatimuksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?