Luotetut verkkosivut tarjoavat troijalaisia

McAfee varoittaa laajasta hyökkäyksestä internetissä, jonka myötä ainakin 10 000 asiallista verkkosivua on syöttänyt haittaohjelmia kävijöille.

14.3.2008 8:46 | Päivitetty 14.3.2008 8:46

Ilmiö on siitä kiusallinen, että uhriksi voi joutua, vaikka valitsisi huolella ne verkkosivut, joilla uskaltaa vierailla. Moni nyt saastutetuista verkkosivuista on kuitenkin jo putsattu, The Register -uutispalvelu kertoo.

Asiaan liittyen tietoturvayhtiö Trend Micro hälyttää ruotsalaisen bändin The Hivesin virallisen verkkosivuston joutuneen krakkerien muokkaamaksi. Tavallisten sivunsotkijaisten sijaan kyse on nyt vakavammasta tempusta, sillä sivustolle syötetty iframe ohjaa vierailevan tietokoneen vaaralliseen osoitteeseen altistaen käyttäjän erilaisille troijalaisille.

Iframe on html-sisältöelementti, jonka avulla osa tietyn verkkosivun sisällöstä voidaan palvella toiselta palvelimelta. Trend Micro varoitti myös blogipalkintosivusto The Bloggiesin joutuneen uhriksi.

The Register toisaalta huomauttaa, ettei Trend Micro itsekään ole immuuni asialle. Lähemmäs tusina tietoturvayhtiön verkkosivua yritti vielä eilen käynnistellä omia hyökkäyksiään. Yhtiön mukaan vaaralliset iframet on nyt poistettu, ja toimenpiteisiin on ryhdytty tällaisten hyökkäysten torjumiseksi jatkossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?