Tietoturva

Wikipedian perustaja uusien syytösten alla

Julkaistu: , Päivitetty:

Verkkosanakirja Wikipedian kärkihahmo Jimmy Wales on tyrmännyt uusimmat syytökset häntä vastaan hölynpölynä.


Novellin entinen tiedemies Jeffrey Merkey sanoo Jimmy Walesin suostuneen "käyttämään vaikutusvaltaansa" Merkeytä koskevan Wikipedia-artikkelin puhdistamiseksi kunniaa loukkaavista väitteistä. Vastineeksi Merkey lahjoitti viisituhatta dollaria Wikimedia Foundationille vuonna 2006.

Lisäksi Wales suostui verkkosanakirjan toimittajana ottamaan Merkeyn erityiseen suojelukseensa, tiedemies väittää.

Merkeyn lausunto asiasta on julkaistu Wikipedian postituslistalla. Jimmy Wales on vastannut, ettei hän "tietenkään koskaan tarjoaisi taikka hyväksyisi tarjousta, missä lahjoitus takaisi jollekulle erityiskohtelun sanakirjassa".

Jeffrey Merkey kommentoi Walesin vastausta syyttäen tätä valehtelusta. Merkey lähetti saman lausuntonsa myös Associated Pressille viime perjantaina sen jälkeen, kun uutistoimisto oli kysellyt kohusta. Ja Walesin kiistosta tuimistuneena hän sanoo lähettäneensä AP:lle nyt myös kaikki asiaa koskevat sähköpostinsa "paljastaakseen Walesin valheet".
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mutta AP ei ole ilmeisesti ainakaan vielä kirjoittanut aiheesta.

Kyseinen Merkeyn Wikipedia-artikkeli on ollut viime päivinä käyttäjien ahkeran muokkauksen kohteena. Artikkelin historiatiedoista selviää, että Wales itse asiassa pyyhki koko artikkelin pois samoihin aikoihin väitetyn lahjoituksen kanssa vuonna 2006 ja käski kirjoittajia aloittamaan alusta.

Wales asetti artikkelin tuolloin suojelluksi, jotta yleisö ei voisi tehdä siihen muutoksia, mutta esto poistui hiljattain.

Merkey sanoo myöhemmin vetäneensä taloudellisen tukensa pois Wikipedia-projektilta sen jälkeen, kun hän oli nähnyt todisteita, joiden mukaan muun muassa Wales olisi väärinkäyttänyt Wikimedia-säätiön rahoja.

Kommentit

    Näytä lisää