Tuomari kumosi Wikileaks-kieltonsa

Julkaistu: , Päivitetty:

Verkon ilmiantosivusto Wikileaks.org sai osoitteensa takaisin toimintaan tuomarin perjantaisella päätöksellä.


Sanfranciscolaisen oikeusistuimen tuomari Jeffrey S. White kumosi aikaisemman Wikileaks.orgin sensuroineen päätöksensä sen jälkeen, kun lukuisat eri kansalaisoikeus- ja sananvapausjärjestöt tuomitsivat sulkemisen perustuslain vastaisena.

White peruutti aikaisemman päätöksensä yli kolmituntisen istunnon jälkeen. Wikileaksin halusi kiinni sveitsiläispankki Julius Baer Holding, sillä palvelussa julkaistiin hiljattain dokumentteja, joiden mukaan pankki olisi sotkeentunut veropetoksiin.

Veropetosepäilyjä on puitu erillisessä lakijutussa. Pankin mukaan Wikileaksissa julkaistut dokumentit ovat väärennettyjä ja niitä on lisäksi levitetty julkisesti jo vuodesta 2005.

Tuomari White perusteli Wikileaks.orgin palauttamista pankin asianajajille sanoen, että hänellä on velvollisuus ylläpitää perustuslakia. White kuitenkin määräsi, että pankki voi jatkaa käräjöintiään verkkosivustoa ja domain-rekisterinpitäjä Dynadotia vastaan.

Alkuperäinen tuomio poisti verkosta Wikileaks.org-osoitteen, mikä hankaloitti, mutta ei suinkaan kokonaan estänyt palvelun käyttöä.

Kommentit

    Näytä lisää