Tietoturva

Soneralta palvelu estämään palvelunestohyökkäyksiä

Julkaistu: , Päivitetty:

Soneran uusi Sonera DDos Protection –tietoturvapalvelu havaitsee ja torjuu internetpalveluihin kohdistetut hajautetut palvelunestohyökkäykset ennen niiden pääsyä asiakkaan internetliittymään, lähiverkkoon tai palvelimiin.


Sonera luonnehtii tiedotteessaan palvelua "edelläkävijäksi alallaan ja ainoaksi tämäntyyppiseksi palveluksi Suomen ja Ruotsin markkinoilla".

Palvelun se kertoo sopivan sekä yrityksille että julkisyhteisöille ja se on saatavana joko jatkuvana palveluna kiinteään kuukausihintaan tai erillisenä puhdistusprojektina.

Palvelu varmistaa toiminnan jatkuvuuden hyökkäystilanteissa suodattamalla poikkeuksellisia liikennetulvia asiakasverkon ulkopuolella. Näin se estää asiakasverkon laitteiden ylikuormituksen.

Koska uusi tietoturvapalvelu ei estä kokonaan liikennettä, vaan se perustuu liikenteen suodattamiseen, se mahdollistaa internetpalveluiden ja esimerkiksi sähköpostin jatkuvan käytön myös hyökkäystilanteiden aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiakkaan liikenneanalyysin perusteella muodostetaan suodatusprofiili, jonka mukainen suodatus aloitetaan, kun Soneran valvontajärjestelmä havaitsee hyökkäyksen tai liikennepiikin. Tarvittaessa suodatusprofiilia muokataan edelleen hyökkäyksen analyysitulosten mukaan.

Palvelun kustannukset ovat Soneran mukaan pienet verrattuna esimerkiksi toimimattoman internetyhteyden aiheuttamiin kustannuksiin ja häiriöihin toiminnassa. Palvelu toimii Soneran runkoverkossa, jolloin teknologiakustannukset eivät kohdistu yksittäisille asiakkaille.

- Palvelunestohyökkäykset ovat todellisuutta myös Suomessa, ja kansainvälisesti katsoen tämäntyyppinen tietoturvarikollisuus on voimakkaassa kasvussa. Uusi palvelu tuo näitä uhkia vastaan uuden suojauskerroksen siirtämällä suodatuksen Soneran runkoverkkoon, asiakkaan oman lähiverkon ulkopuolelle, tuoteryhmäpäällikkö Aki Levänen TeliaSonerasta markkinoi palvelua.

Kommentit

    Näytä lisää