Kunnallisvaalien tuloksesta aiotaan valittaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Uudenmaan Kokoomusnuoret ry ei aio tyytyä lokakuun kunnallisvaalien tulokseen, jos sähköiselle äänestykselle ei ennen sitä tehdä jotain. Sähköisen äänestyksen luotettavuutta epäilevä yhdistys aikoo valittaa vaalituloksesta Euroopan Neuvoston alaiseen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.
Uudenmaan vaalipiirissä otetaan kunnallisvaaleissa 26.10. kolmessa kunnassa (Karkkila, Kauniainen ja Vihti) ensimmäistä kertaa käyttöön sähköinen äänestys. TietoEnatorin toimittamaa järjestelmää on jo arvosteltu, koska toimittajan liikesalaisuus peittää järjestelmän yksityiskohdat.

Uudenmaan Kokoomusnuoret ei niele oikeusministeriön väitteitä, joiden mukaan äänestysjärjestelmän toimivuus voidaan selvittää tutkimatta lähdekoodia. Äänestysjärjestelmän toimivuutta tulee selvittämään ministeriön valitsema asiantuntijaryhmä, mutta sillä ei ole työhönsä käytännön mahdollisuuksia, yhdistys katsoo. Salassapitosopimus sulkee asiantuntijoiden suut.

Viime kädessä annettuja ääniä ei voida uudelleentarkistaa jälkikäteen, Kokoomusnuoret varoittaa. Yhdistys näkee mahdollisuuden tahattomaan tai tahalliseen vaalivilppiin, jonka kohteeksi joutuvat Uudenmaan vaalipiirin ehdokkaat. Siksi kunnallisvaalitulosta ei voida yhdistyksen mukaan pitää luotettavana.

Kokoomusnuoret vierittää pallon nyt oikeusministeriölle. Jos se ei puutu mainittuihin seikkoihin, niin valitus vaalituloksesta lähtee eteenpäin.

Kommentit

    Näytä lisää