Tietoturva

Bushin aikoma terroristisuoja arveluttaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvalloissa on suunnitteilla salainen järjestelmä maan viestintäverkkojen suojaamiseksi terroristien, vakoilijoiden ja krakkerien hyökkäyksiltä. Suunnitelma on pelästyttänyt muun muassa lainsäätäjiä, joiden mukaan kansalaisvapaudet voivat olla vaarassa.


Wall Street Journalin mukaan presidentti George W. Bush on luvannut säästäväisen budjettiesityksen ensi kuuksi, mutta arviolta kuuden miljardin dollarin satsaus salaisen suojajärjestelmän rakentamiseksi herättää ristiriitoja maassa, jonka talousongelmat ovat huolestuttaneet ympäri maailmaa viime aikoina.

Järjestelmästä ei sen salaisen luonteen vuoksi ole paljoakaan tietoja, mutta WSJ:n lähteiden mukaan yksityisten tietokonejärjestelmien suojaaminen vaatisi luultavasti hallitusta asentamaan sensoreita yksityisiin yritysverkkoihin. Valtion harjoittama internet-liikenteen valvonta voi kuitenkin olla ajatuksena vaikea myydä kongressille tai kansalle.

Järjestelmän asennus alkaisi hallituksen verkoista, mutta saattaa myös loppujen lopuksi rajoittua lähinnä niihin. Tarkoitus olisi haistaa epäilyttävät tunkeiluyritykset verkkoliikenteestä ja rajoittaa yhteyspisteitä internetin ja hallituksen välillä.

Taustalla on näkemys, ettei Yhdysvallat tällä hetkellä ole kunnolla suojassa muun muassa kyberterroristien hyökkäyksiltä ydinvoimaloiden tietojärjestelmiä vastaan. Toinen esimerkki todellisiksi muuttuvista vaaroista on sähköinen hyökkäys Wall Streetiä vastaan maan talouden heiluttamiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestelmän lopullinen hintalappu voi liikkua lähellä 30 miljardia dollaria, mutta luvut ovat alttiita muutoksille.

Kommentit

    Näytä lisää