Tietoturva

Tietoturvapäivä korostaa fiksua internetin käyttöä

Julkaistu:

Viestintävirasto korostaa, että tuleva Kansallinen Tietoturvapäivä -hanke edistää turvallista ja fiksua internetin käyttöä Suomessa.


Tietoturvapäivää vietetään viidettä kertaa ja tänä vuonna ajankohta on tiistaina 12. helmikuuta, samanaikaisesti muun Euroopan kanssa. Koko helmikuinen viikko 7 on Tietoturvaviikko.

Teemapäivän erityisinä kohderyhminä ovat internetin kotikäyttäjät sekä peruskoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa. Tänä vuonna muistutetaan erityisesti turvallisesta verkossa asioimisesta.

Tietoturvakoulu.fi on Tietoturvapäivä-hankkeen koululaisille, opettajille ja vanhemmille tarkoitettu mediakasvatuksen ja tietoturvaopetuksen tukisivusto.

Tietoturvakoulun verkkosivuilla julkaistaan uusi Nettipelurit-peli helmikuun alussa. Pelin avulla lapset ja nuoret voivat tutustua muun muassa netin käytön pelisääntöihin, omien tietojen suojaamiseen, verkossa asioimiseen ja tekijänoikeuksien kunnioittamiseen. Pelin päätteeksi on mahdollisuus osallistua kilpailuun, jonka voittajat palkitaan keväällä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tietoturvaopas.fi on Tietoturvapäivä-hankkeen verkkopalvelu, jossa on selkokielistä kuluttajatietoa tietoturvan haltuunottoon. Sivuilla julkaistaan uusi Fiksusti netissä -muistilista helmikuun alussa. Lisäksi sivuston sisältöä uusitaan palvelemaan entistäkin paremmin internetin kotikäyttäjiä.

Tietoturvaviikon avaustilaisuus järjestetään maanantaina 11.2.

Tietoturvapäivänä 12.2. järjestetään yleisötapahtuma Helsingissä. Kampin kauppakeskuksessa on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa turvallisesta netinkäytöstä, kuten tietokoneen teknisestä suojaamisesta, lasten netinkäyttöön liittyvistä kysymyksistä ja internetin palveluiden turvallisuudesta. Tapahtuma järjestetään klo 10 - 18.

Kauppa- ja teollisuusministeriön toteuttama Tietotekniikka menestystekijäksi -seminaarisarja pysähtyy Kuopiossa 13.2. Seminaarit tarjoavat pienille ja keskisuurille yrittäjille erinomaisen tilaisuuden tutustua mahdollisuuksiin, joita tietotekniikan hyödyntäminen omassa liiketoiminnassa voi tarjota. Samalla pk-yrittäjiä muistutetaan tietoturva-asioista.

Tampereen kesäyliopisto järjestää kaksipäiväisen Lapset ja tietoyhteiskunta -seminaarin Tampereella 14. - 15.2. Seminaari on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille, peruskoulun opettajille ja nuorisotyötä tekeville. Tilaisuuden teemoja ovat muun muassa opettajan rooli verkossa, nuorten netinkäytön arki, yksityisyys ja julkisuus sekä virtuaalinen kiusaaminen ja siihen puuttumisen keinot.

Tietoturvapäivää vietetään myös monissa peruskouluissa ympäri Suomea. Kouluihin lähetetään Tietoturvapäivän viettoon liittyvää tietoa ja materiaaleja tammikuun lopussa.

Kommentit

    Näytä lisää