Tietoturva

FBI rakentaa maailman suurimman biometrisen tietokannan

Julkaistu: , Päivitetty:

Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI aikoo rakentaa maailman suurimman biometrisen tietokannan. Next Generation Identification-tietokannan kehittämiseen on varattu miljardi dollaria.


Asiasta kertoneen Washington Postin mukaan  tietokannalla on tarkoitus parantaa henkilötunnistusta Yhdysvalloissa ja ulkomailla. Tietokanta kokoaa yhteen paikkaan biometrisen informaation tunnistusta ja rikostutkintaa varten.

FBI on jo alkanut kerätä digitaalisia kasvokuvia, sormenjälkiä ja kämmenmalleja järjestelmistään tietokantaa varten. Tammikuussa FBI julkistaa kymmenvuotisen projektin, jonka tarkoitus on laajentaa tietojen hankintaa.

Myös uusia tietotyyppejä on suunnitteilla. Tiedostoihin voidaan sisällyttää silmän iriksen piirteiden ohella tietoja kasvojen muodosta, arvista ja jopa erityisista piirteistä liikkumisessa ja puhetavassa.

Kun järjestelmä on toiminnassa, poliisit ja tullit miehet voivat saada muutamassa sekunnissa tiedon siitä, onko epäilty terroristilistalla tai muuten etsitty rikollinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestelmä palvelee tarvittaessa myös työnantajia. Niiden työntekijöiden sormenjäljet, joiden taustat on tutkittu, säilytetään uusia kyselyitä varten.

Maan alla Appalakkien vuoristossa sijaitsevan FBI:n Criminal Justice Information Services -laitoksen palvelimia voi käyttää noin 900 000 viranomaista.

Kommentit

    Näytä lisää