Tietoturva

Suomalaisteinit valjastivat bottiverkon dos-hyökkäyksiin

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi on selvittänyt rikoksen, jossa kymmenien suomalaisten tietokoneisiin murtauduttiin haittaohjelmien avulla. Tietomurtoja tehtiin myös yritysten sivuille.


Helsingin rikospoliisin tietotekniikkarikosyksikkö on selvittänyt rikoskokonaisuuden, jossa 46 suomalaisen tietokoneille oli murtauduttu. Lisäksi selvisi lukuisia murtoja yritysten verkkosivuille.

Rikoksista epäillään kolmea alle 15-vuotiasta ja yhtä 16-vuotiasta.

Yksityishenkilöiden koneille murtauduttiin haittaohjelmalla, jota suurin osa markkinoilla olevista virustorjuntaohjelmista ei tunnistanut.

Haittaohjelmaa oli jaettu tietokoneille keskustelupalstoilla olevien linkkien kautta. Linkkien seuraaminen johti palvelimelle, josta käyttäjän koneelle latautui haittaohjelma.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Haittaohjelman avulla muodostettua bottiverkkoa käytettiin palvelunestohyökkäysten tekemiseen. Kaikki kolme verkon rakentamisesta ja käytöstä epäiltyä ovat 15-vuotiaita

Haittaohjelma oli käytettävissä koneilla tämän vuoden alusta kesäkuun puoliväliin. Silloin poliisi suoritti yhtäaikaisen kotietsinnän kaikkien kolmen epäillyn kotona Etelä-Suomessa.

Tutkinnan yhteydessä selvisi lukuisia tietomurtoja yritysten verkkosivuille. Yksi näistä tietomurroista epäillyistä on 16-vuotias.

Kommentit

    Näytä lisää