Tietoturva

Symbian-haittaohjelmakin voi saada digitaalisen allekirjoituksen

Julkaistu:

Tietoturvayhtiö Symantec on löytänyt Symbian- ja Blackberry-mobiililaitteille suunnatusta haittaohjelmasta uuden version, jonka tekijä on sille Symbianilta digitaalisen allekirjoituksen.
Saapuessaan Symbian-puhelimelle, Flexispyn vanhemmat versiot näyttävät käyttöjärjestelmän varoituksen tuntemattomasta lähteestä saapuvasta ohjelmasta ja sen mahdollisesti aiheuttamista ongelmista.

Symantecin löytämä uusi versio ei tätä varoitusta laukaise, sillä haittaohjelman tekijä on hakenut uutuusversiolle Nokian, Ericssonin ja kumppaneiden omistamalta, Symbian-käyttöjärjestelmää kehittävältä Symbian Limitediltä digitaalisen allekirjoituksen. Haittaohjelma täytyy kuitenkin edelleen hyväksyä asennettavaksi.

Haittaohjelman uusi versio on tarkoitettu Symbianin 9-versioille, jotka vaativat joidenkin käyttöjärjestelmän toimintojen käyttöön ohjelmiston allekirjoituksen.

Flexispy on kaupallinen vakoiluohjelma Symbian- ja Blackberry-laitteille. Saastutettuaan laitteen, se ryhtyy seuraamaan puhelutietoja sekä tekstiviestejä, ja lähettää niitä tietyille nettipalvelimille. Seurattuja tietoja voi lukea web-selaimella.

Kommentit

    Näytä lisää