Intelin prosessorivioista ehkä vakavia seurauksia

Julkaistu: , Päivitetty:

Virhetoiminnallisuuksien heijastuksista Core 2 -prosessoreita käyttävien järjestelmien tietoturvallisuuteen on esitetty monia mielipiteitä, joista osassa tietoturvallisuusvaikutuksia on kuvattu vakaviksi, kertoo Viestintäviraston tietoturvayksikkö CERT-FI. .
CERT-FI:n mukaan myös selvästi lievempiä mielipiteitä on esitetty.

Virhetoiminnallisuudet saattavat mahdollistaa ainakin palvelunestohyökkäyksen toteuttamisen Core 2 -sarjan prosessoria käyttävässä järjestelmässä. Riskit voi minimoida pitämällä tietokoneiden BIOS-järjestelmät päivitettyinä uusimpaan saatavilla olevaan versioon. Samalla tietokoneen luotettavuus ja muut ominaisuudet useimmiten paranevat. BIOS-päivitykset löytää yleensä tietokoneen tai sen emolevyn valmistajan kotisivuilta. Windows-käyttäjät voivat myös käyttää Microsoftin julkaisemia mikrokoodipäivityksiä.

Intelin Core 2 -sarjan prosessoreissa (mm. Core 2 Duo E4000 ja E6000, Core 2 Quad Q6600, Core 2 Xtreme QX6800) esiintyy virhetoiminnallisuuksia, joiden vuoksi Intel on muun muassa päivittänyt Core 2 -sarjan prosessorien spesifikaatioita. Intel on myös toimittanut komponentti- ja tietokonevalmistajille mikrokoodipäivitykset Core 2 -sarjan prosessoreihin.

CERT-FI:n tietoon ei ole tullut, että virhetoiminnallisuuksia hyödynnettäisiin haitallisissa sovelluksissa

Kommentit

    Näytä lisää