Pirate Bay -ratsiasta kärsineet eivät saa korvausta

Julkaistu:

Tukholma - Runsaan vuoden takaisen Pirate Bay -ratsian vuoksi vahingonkorvauksia vaatineet yritykset ovat saaneet oikeuskanslerilta kielteisen päätöksen. Korvausvaatimuksia ei pidetä aiheellisina, koska palvelimet olivat poliisin hallussa vain muutaman päivän.


Ruotsin valtio ei ole korvausvelvollinen, vaikka poliisi takavarikoi runsaan vuoden takaisessa Pirate Bay -ratsiassa myös sivullisten palvelimia ja aiheutti näin haittaa esimerkiksi useiden yritysten liiketoiminnalle. Asiasta antoi keskiviikkona päätöksen Ruotsin oikeuskansleri.

Oikeuskansleri myötäilee päätöksessään oikeusasiamiehen huhtikuista selontekoa. Sen mukaan poliisin toiminta palvelintakavarikkoon liittyen olisi voinut olla ripeämpäänkin, vaikka se toisaalta nytkään ei ollut niin hidasta, että asian jatkokäsittely olisi tarpeen.

Poliisi takavarikoi toukokuun 31. päivänä vuonna 2006 kaikkiaan 286 palvelinta. Sivullisten palvelimet palautettiin 2.-8. kesäkuuta, kun taas Pirate Bayn toimintaan liittyvät palvelimet ovat yhä viranomaisten tutkittavina. Pirate Bayta koskevan syyteharkinnan odotetaan viimeisimmän lisäaikapyynnön jälkeen valmistuvan lokakuun alkuun mennessä.

Oikeuskanslerille Pirate Bay -ratsiasta kannelleet yritykset vaativat tiettävästi yhteensä noin 600 000 kruunua. Suurinta yksittäistä summaa peräsi lehtitietojen mukaan tietoturva-alan yritys PCM International AB, joka menetti ratsiassa palvelimensa noin viikoksi ja joutui tänä aikana turvautumaan varajärjestelyihin.

Kommentit

    Näytä lisää