Tietoturva

Hollannin poliisi pidätti 111 henkilöä epäiltynä 419-huijauksista

Julkaistu: , Päivitetty:

Amsterdamin poliisi pidätti yli sata länsiafrikkalaista viime lauantaina epäiltynä verkkopetoksista. Operaatio Apolloksi nimetty kampanja kesti seitsemän kuukautta.


Tiedottaja Sita Koenders kertoi uutistoimisto AFP:lle poliisin pidättäneen 111 henkilöä laittomasta oleskelusta maassa. Heidän epäillään sekaantuneen verkkopetoksiin.

Kahdeksalla heistä oli hallussaan väärät henkilötodistukset ja poliisi pitää heitä suojissaan. Muut laskettiin vapaalle tutkimusten ajaksi.

Pidätykset tapahtuivat operaatio Apolloksi nimetyssä kampanjassa, jonka tarkoituksena oli tutkia länsiafrikkalaisten ja erityisesti nigerialaisten tekemiä verkkopetoksia.

Verkkohuijaukset  olivat suurelta osin ns. 419-petoksia, jossa uhrille lähetetään sähköpostia, jossa hänen kerrotaan joko voittaneen suuren määrän rahaa tai että hänelle on tulossa suuri perintö.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huijarit pyytävät rahaa kuluihin, jotta varat voitaisiin toimittaa. Uhri ei tietenkään koskaan näe luvattuja varoja.

Operaatio Apollossa poliisi on pidättänyt yli 80 epäiltyä, jotka ovat pääosin kotoisin Nigeriasta. Heiltä on takavarikoitu sähköpostilistoja ja väärennettyjä asiakirjoja.

Hollannin poliisi epäilee yli maassa toimivan yli kaksi tuhatta verkkohuijaria.

Kommentit

    Näytä lisää