Tietoturva

Mato lymyää YouTube-videossa

Julkaistu:

Panda kertoo SpreadBanker.A-nimisestä madosta, joka leviää YouTubessa olevaa videota hyödyntämällä.


Yhtiön viruslaboratorion PandaLabsin mukaan mato toimii kaksiosaisesti. Ensiksi se yhdistää käyttäjän YouTubeen, sitten esittää videon, jonka aikana koneelle latautuu madon jälkimmäinen osa.

SpreadBanker.A on ohjelmoitu varastamaan useiden verkkopankkien salasanoja. Lisäksi se voi varastaa käyttäjätunnisteita useista peleistä kuten Age of Mythology, GTA, Unreal Tournament, WarCraft tai Final Fantasy.

Se tekee myös muutoksia Windowsin rekistereihin ja luo itsestään kopioita vertaisverkkokansioihin. Kopiot on pyritty nimeämään houkuttelevasti, kuten "sexogratis" tai "crackwindowsvista", jotta toiset käyttäjät lataisivat niitä ja haittaohjelma leviäisi tehokkaammin. Mato estää myös käyttäjän pääsyn useille turvallisuustuotteisiin liittyville verkkosivuille.

- Haittaohjelmat ovat entistä kehittyneempiä. Tässä tapauksessa yhdistyvät madon leviämistavat ja troijalaisen kyky varastaa salasanoja. Tällä tavoin internet-rikolliset pyrkivät maksimoimaan hyötynsä jokaisesta tartuntatapauksesta, kuvailee PandaLabsin johtaja Luis Corrons.

Kommentit

    Näytä lisää