Tietoturva

Torrentspyn pitää luovuttaa käyttäjätiedot keskusmuistista

Julkaistu:

Torrentspy-palvelun ja Yhdysvaltain elokuvatuottajien etujärjestön, MPAAn, välisen oikeusjupakan tuomari päätti, että Torrent-palvelun täytyy luovuttaa hetkellisesti käyttäjästä palvelimen keskusmuistiin jäävät tiedot etujärjestön käyttöön.
Aiemmin yhdysvaltalainen tuomari Jacqueline Chooljian määräsi Torrentspy-palvelun aloittamaan käyttäjien seurannan ja luovuttamaan leffastudioille käyttäjätiedot. Nykyisessä tilanteessa tuomari on antanut sotkea käyttäjien ip-osoitteet, sillä Torrentspyn piti tehdä valitus tiistaihin mennessä.

Cnetin käsiinsä saamien oikeuden asiakirjojen mukaan tuomari oli sitä mieltä, että tietokoneiden keskusmuistin sisältö on todistusaineistoa, sillä Torrentspy-palvelu ei tallenna, eikä säilytä tietoja käyttäjistään. Tähän asti monet anonyymiytta vaalivat sivustot ovat luulleet, että niiden täytyy huolehtia ainoastaan siitä ettei palvelinlokeja tallenneta.

Tuomarin käsityksen mukaan palvelun käyttäjätiedot säilyvät noin kuusi tuntia, ja että keskusmuistin sisältämät tiedot ovat tärkeitä MPAAn ja Torrentspyn välisen oikeusjutun kannalta. Jos Chooljianin päätös pitää, tämä saattaa luoda aivan uusia yksityisyydensuojaongelmia internetin käytössä.

Tuomari kuitenkin korosti, ettei päätöstä tule ottaa yleiseksi käytännöksi, ja ettei se velvoita kaikkia syytettyjä säilyttämään keskusmuistin väliaikaisesti sisältämiä tietoja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Torrentspyn asianajajan mukaan palvelu lopettaa toimintansa Yhdysvalloissa, jos sen täytyy ryhtyä luovuttamaan lokitietoja.

Kommentit

    Näytä lisää