Tietoturva

Google varhaistaa käyttäjätietojen poistamista

Julkaistu: , Päivitetty:

Google taipui myöhään maanantai-iltana lyhentämään aikaa, jonka se säilyttää hakukonettaan käyttäviä asiakkaita koskevia tietoja, kertoo Reuters.
Google lyhentää keräämiensä käyttäjätietojen säilytysaikaa puoleentoista vuoteen. Jos siis Google toteuttaa päätöksensä, hakukoneen käyttäjästään säilyttämä henkilökohtainen data pyyhitään pois 18 kuukauden välein.

Aiemmin yhtiö oli arvioinut lyhentävänsä säilytystä 18–24 kuukauteen.

Hakukoneyhtiö ilmoitti myös, että se aikoo tehdä tietosuojaparannuksia tapaan, jolla se käyttää evästeitä. Tarkemmin Google ei vielä kertonut näistä parannuksista, mutta lupasi ilmoittaa niistä lähikuukausina.

Käyttäjien yksityisyys kiinnostaa

Toukokuussa EU käynnisti selvityksen siitä, noudattaako Google unionin tietosuojaa ja yksityisyyttä koskevia asetuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Googlen toimista ovat olleet huolissaan myös yhdysvaltalaisviranomaiset sekä joukko yksityisyyden suojaa puolustavia järjestöjä.

Google kerää hakukoneensa käyttäjistä tietoja aina, kun nämä tekevät hakuja. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi mainonnan kohdentamisessa.

Google vakuuttaa, että se jakaa vain tilastotietoja muille tahoille. Käyttäjien henkilökohtaisia tietoja ei sen mukaan luovuteta muille.

Moni muu yhtiö, kuten Amazon.com, AOL, Apple, eBay, Microsoft ja MySpace, ei Reutersin mukaan vielä ole julkistanut omaa tietojensäilytyspolitiikkaansa.

Kommentit

    Näytä lisää