Tietoturva

Kuvaroskaposti antaa tilaa seuraajalleen

Julkaistu: , Päivitetty:

Vaikka tutkimukset osoittavat, että vuonna 2006 roskaposteista jopa puolet oli kuvaroskapostia, niin se saattaa vähentyä tänä vuonna, McAfee arvioi.
McAfee julkisti teknologiadokumentin nimeltään "Image Spam: The New Email Scourge". Se selittää, miten kuvaroskaposti on kehittynyt, miksi se on tekstiroskapostia vaikeampaa havaita ja mitä McAfee tekee auttaakseen asiakkaitaan taistelemaan ongelmaa vastaan.

Dokumentin voi ladata osoitteesta: http://www.avertlabs.com/research/blog/.

Vuonna 2006 roskaposteista jopa viisikymmentä prosenttia oli kuvaroskapostia, kun vuonna 2005 sen määrä oli alle viisi prosenttia.

Viimeisimpien tutkimusten mukaan kuvaroskaposti on alkanut vähentyä viime viikkoina viidestäkymmenestä prosentista noin kahteenkymmeneen prosenttiin. Tämä puolestaan johtaa siihen, että roskaposti, jossa on linkkejä kuvapalvelimiin viestiin liitettyjen kuvien sijaan, on lisääntymässä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuvaroskaposti näyttää usein tavalliselta tekstisähköpostilta, mutta teksti on tallennettu viestissä oleviin .jpg- tai .gif-kuviin. Vaikka roskaviestit näyttävät samoilta, niin jokainen kuva on kuitenkin ainutlaatuinen, jolloin viestiä on vaikea havaita roskapostisuodattimella.

McAfee kertoo kehittäneensä useita tapoja, joilla se tunnistaa proaktiivisesti viimeisimpiä kuvaroskaposteja.

Kommentit

    Näytä lisää