Syyttäjä haluaa lisäaikaa Pirate Bayn penkomiseen

Tukholma - Pirate Bayn syyteharkinta on jälleen pitkittymässä. Takavarikoituja laitteita ja kryptattua sisältöä ei ole ehditty tutkia läpikotaisin, joten syyttäjä anoo työhön kuukausien lisäaikaa.

Pirate Bay -iskun jälkeen palvelimia takaisin vaatineiden mielenosoittajien toive ei ole toteutunut. Syyteharkinta ja tekninen tutkinta venynevät syksyyn.

24.5.2007 12:43 | Päivitetty 24.5.2007 12:32

Vaikka syyttäjä jo aiemmin toukokuussa ilmoitti Pirate Bayn joutuvan oikeuteen, syyteharkinta ei ole edennyt suunnitelmien mukaan. Viimeisimmän tiedon mukaan viranomaiset tarvitsevat lisäaikaa jopa lokakuun ensimmäiseen päivään saakka.

Poliisin iskusta Pirate Bayta vastaan tulee pian kuluneeksi vuosi. Tarkoitus oli, että syyte olisi saatu muotoiltua kesäkuun alkuun mennessä. Ny Teknik -lehden saamien tietojen mukaan lisäaika on kuitenkin tarpeen siksi, etteivät viranomaiset ole ehtineet tai kyenneet tutkimaan takavarikoituja laitteita läpikotaisin.

Syyttäjä Håkan Roswall antaa lehden haastattelussa ymmärtää, että viranomaisten työtä on vaikeuttanut muun muassa kovalevyiltä löydetty kryptattu materiaali. Lehden kysymystä mahdollisen virka-avun käytöstä, kuten esimerkiksi FRA:n (Försvarets radioanstalt) asiantuntemuksen hyödyntämisestä, syyttäjä ei kommentoi.

Aiemmin julki tulleiden tietojen mukaan Pirate Bayn keskeisiä taustavoimia epäillään avunannosta tekijänoikeusrikoksissa, mutta toistaiseksi syyttäjä ei ole tarkentanut rikosnimikettä eikä ilmoittanut, keitä hän aikoo syyttää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?