”TeliaSoneran päätös myönteinen” - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Viestintävirasto: kuuntelulain sisältöä odotellaan

Ruotsin kaavaillun signaalitiedustelulain mahdollisia vaikutuksia Suomeen ei pystytä arvioimaan ennen kuin lain lopullinen sisältö ja voimaantulo varmistuvat, Viestintävirasto totesi kannanotossaan aiemmin tällä viikolla.

11.5.2007 13:00 | Päivitetty 11.5.2007 12:46

Samasta syystä Viestintäviraston mukaan vielä ei voida määritellä lopullisesti sitä, mitä suomalaiset teleyritykset mahdollisesti voisivat tehdä turvatakseen ulkomailla toteutettavat palvelunsa, jos laki Ruotsissa astuu voimaan.

Viestintävirasto aikoo arvioida teleyritysten tietoturvatoimet ja niiden riittävyyden tapauskohtaisesti sitten, kun lain sisältö on varmistunut.

Suomalaisyritysten mahdollisuuksia turvata ulkomailla toteutettavat palvelunsa virasto pitää rajallisina.

Se kuitenkin katsoo, että suomalaiset teleyritykset suhtautuvat vakavasti viestintäpalvelujen mahdollisiin kansainvälisiin tietoturvauhkiin ja että ne ovat ryhtyneet aktiivisiin toimiin uhkien torjumiseksi.

Virasto edellyttää, että Suomessa toimivat teleyritykset varmistavat käyttäjien viestinnän luottamuksellisuuden myös ulkomailla toteutettujen palvelujen osalta.

Teleyritysten on tietosuojalain mukaan ilmoitettava tilaajilleen, jos ne eivät pysty poistamaan kaikkia palveluihinsa kohdistuvia tietoturvauhkia.

TeliaSoneran taannoista ilmoitusta yhtiön suomalaisasiakkaiden sähköpostipalvelujen siirtämisestä Suomeen Viestintävirasto pitää myönteisenä.

Ruotsin valtiopäivät äänestää signaalikuuntelulain esityksestä 14. kesäkuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?