Tietoturva

USA yrittää kitkeä identiteettivarkauksia

Julkaistu:

Presidentti George W. Bushin viime vuoden toukokuussa asettama työryhmä on julkaissut suunnitelman, jonka tarkoituksena on tukahduttaa henkilötietovarkauksien kasvava uhka Yhdysvalloissa.
Tavoitteeseen pyritään tiukentamalla lakia ja datan tallentamisen vaatimuksia sekä tehostamalla kansalaisille ja yrityksille suunnattuja opetuskampanjoita.

Suunnitelman esittelivät maanantaina Yhdysvaltain kuluttaja- ja kilpailuviraston FTC:n (Federal Trade Commission) johtaja Deborah Platt ja oikeusministeri Alberto Gonzales.

Työryhmä esittää muun muassa uusia lakeja, tiukennuksia henkilötunnuksen eli sosiaaliturvatunnuksen käyttöön tunnisteena virastoissa, kansallisia standardeja luottamuksellisen datan turvaamiseen sekä kovempia rangaistuksia henkilötietovarkauksista.

Tuoretta suunnitelmaa on ehditty jo kritisoida riittämättömäksi. Center for Democracy and Technology sanoo sivuillaan, että hallituksen suunnitelma ei mene läheskään riittävän pitkälle. CDT:n mukaan Yhdysvaltojen tietosuojakäytännöt ovat auttamattomasti vanhentuneita, ja ne pitäisi uudistaa täysin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yhdysvaltain valtionhallinnon tietoturva on vuosien ajan ollut retuperällä. Kymmenien miljoonien amerikkalaisten henkilötunnukset ja muu luottamuksellinen tieto on ollut vaarassa joutua vääriin käsiin ministeriöissä ja virastoissa.

Viime viikolla kävi ilmi, että Yhdysvaltain kauppaministeriön väestönlaskentayksikön (United States Census Bureau) ylläpitämä tietokanta oli paljastanut kymmenien tuhansien henkilötunnuksia yli kymmenen vuoden ajan.

Muita kansalaisten tietoja vaarantaneita ovat Yhdysvaltain veroviranomainen, merijalkaväki, ilmavoimat sekä veteraaniasiainministeriö Department of Veterans Affairs, joka hukkasi 28 miljoonan veteraanin tietoja kannettavan tietokoneen mukana.

Kommentit

    Näytä lisää