Tietoturva

Kaksi kiinni kaistavarkaudesta Britanniassa

Julkaistu: , Päivitetty:

Poliisi pidätti kaksi ihmistä luvattomasta verkon käytöstä Lontoossa. Molemmat saivat kirjallisen varoituksen.


Kysymyksessä oli kaksi samantyyppistä, mutta eri tapausta. Molemmissa luvattoman yhteyden käyttäjä istui autossa käyttäen läheisen talon langatonta verkkoyhteyttä.

Viime lauantaina naapurit huomasivat miehen istuvan autossa ja selaavan internetiä Redditchissä Worcestershiressä. Poliisit pidättivät miehen verkon luvattomasta käytöstä epäiltynä, Reuters kertoo.

Samalla alueella sattui vastaavanlainen tapaus maaliskuussa. 29-vuotias nainen pidätettiin hänen selatessa internetiä autossaan.

Kummassakaan tapauksessa ei nostettu syytettä, mutta molemmat pidätetyt saivat kirjallisen varoituksen. Varoitus koski ”epärehellisesti hankittua elektronista viestintäpalvelua tarkoituksena välttää maksaminen”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaistan varastamista langattomasta verkosta kutsutaan nimellä piggy-backing. Kaksi vuotta sitten Gregory Straszkiewicz -niminen mies tuomittiin kaistavarkaudesta 500 punnan sakkoihin sekä 12 kuukauden ehdonalaiseen.

Piggy-backing jakaa vahvasti mielipiteitä Britanniassa. Toiset pitävät sitä moraalittomana ja toiset harmittomana.

Kuluttajasivu Moneysupermarket.comin tekemässä tutkimuksessa paljastui, että noin neljännes langattomista kotiverkoista on suojaamattomia. Vastaavasti toiset tutkimukset ovat osoittaneet, että yritysverkoista suojaamattomia on samanverran.

Moneysupermarket.comin johtajan Jason Lloydin mukaan suojaamaton verkko antaa rikollisille mahdollisuuden henkilötietovarkauksiin, petoksiin ja pornon lataamiseen.

Kommentit

    Näytä lisää