Tietoturva

Syyttäjä ei jätä "piraattiopettajaa" rauhaan Venäjällä

Julkaistu: , Päivitetty:

Lisensoimattomien ohjelmistojen käyttämisestä syytetty ja sittemmin syytteistä vapautettu venäläisrehtori joutuu takaisin oikeuteen, kun syyttäjä vie asian ylempään oikeusasteeseen.


Rehtori Alexander Ponosovia syytetään jälleen piraattituotteiden asentamisesta ja käyttämisestä koulunsa tietokoneissa, kun syyttäjä sai painostetuksi jutun ylempään oikeusasteeseen.

Juttu raukesi jo kertaalleen helmikuussa alemman asteen tuomioistuimen päätöksellä.

Ponosov vakuuttaa yhä syyttömyyttään. Hänen mukaansa laittomat ohjelmistot olivat valmiiksi asennettuina 12 tietokoneeseen, kun koneet saatiin kouluun.

Erikoinen tapaus on herättänyt maailmalla runsaasti huomiota, koska Ponosov on saanut korkean tason tukea.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Neuvostoliiton entinen johtaja Mihail Gorbatshov vetosi avoimella kirjeellään suoraan Microsoftin Bill Gatesiin Ponosovin armahtamisen puolesta.

Myös Vladimir Putin on ilmaissut paheksuntansa oikeudenkäyntiä kohtaan. Venäjän presidentti on sanonut, että rangaistuksia pitäisi antaa piraattituotteiden tekijöille, ei kuluttajille.

Microsoft ei lopulta puuttunut tapaukseen eikä nostanut kannetta. Syytettä ovat ajaneet Venäjän viranomaiset, jotka yrittävät karsia kovalla kädellä maan villinä rehottavaa piraattibisnestä.

Kommentit

    Näytä lisää