Tietoturva

EU torjuu viestinnän kaatavia ketjureaktioita

Julkaistu: , Päivitetty:

Euroopan komissio haluaa selvittää, miten Euroopan sähköiset verkostot voitaisiin suojata parhaalla mahdollisella tavalla hyökkäyksiltä tai luonnonilmiöiden aiheuttamilta vaaroilta.
Kyseessä on jatko juuri julkaistulle tutkimukselle, jossa kartoitetaan verkostojen suojaamisen ja kestävyyden kannalta tärkeitä seikkoja.

Koska verkostot ovat entistä enemmän yhteydessä toisiinsa ja riippuvaisia toisistaan, yhden verkoston tai verkoston osan romahtamisen vaikutukset saattavat olla huomattavasti aiempaa laajempia ja nopeampia.

Nykyaikainen yhteiskunta on kuitenkin riippuvainen viestinnän ja tiedonvälityksen infrastruktuureista. Tämä tuli esiin esimerkiksi joulun aikaan, kun Taiwanin eteläpuolella tapahtunut maanjäristys aiheutti laajaa tuhoa Aasian tietoliikenneyhteyksille.

Euroopassa onkin otettava käyttöön suojatoimia, joilla varmistetaan tärkeiden palvelujen ja infrastruktuurien käyttövarmuus ja estetään ketjureaktiot, jotka voisivat johtaa viestintäjärjestelmien ja niihin perustuvien palveluiden luhistumiseen, komissio katsoo Suomen edustuston mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Katastrofiharjoituksia

Tietoyhteiskunnasta ja viestimistä vastaava komissaari Viviane Reding esitteli eilen komission teettämän tutkimuksen, jossa tarkastellaan sähköisten viestintäjärjestelmien luotettavuutta, varmuutta ja turvallisuutta.

Tutkimuksessa suositellaan kymmentä toimenpidettä, joilla komissio, jäsenvaltiot ja yksityissektori voisivat lisätä valmiutta sekä suojata ja vahvistaa verkostoja hyökkäysten varalta. Toimenpiteisiin kuuluvat muun muassa katastrofiharjoitukset ja vastavuoroiset avustussopimukset toimijoiden välillä.

Nyt komissio pyytää kaikilta kiinnostuneilta palautetta tutkimuksesta ja siinä esitetyistä toimenpidesuosituksista. Kirjallinen palaute pyydetään lähettämään osoitteeseen infso-a3@ec.europa.eu huhtikuun loppuun mennessä.

Kommentit

    Näytä lisää