Syytetyn tytär joutuu maksamaan korvauksia RIAA:lle

RIAA:n kovimman vastustajan Patricia Santangelon tytär määrättiin maksamaan 30 000 dollarin korvaukset tekijänoikeusjärjestölle.

Patricia Santangelon oikeuskuluja varten järjestettiin verkkokeräys.

15.1.2007 7:30 | Päivitetty 15.1.2007 7:17

RIAA luovutti Patricia Santangeloa vastaan käymänsä oikeustaistelun reilu kuukausi sitten. Patricia Santangelosta tuli kuuluisa, kun hän kieltäytyi sopimasta syytettä tiedostonvaihtamisesta RIAAn kanssa.

Patricia Santangelo sai syytteen tekijänoikeuksien rikkomisesta vuonna 2005. Hän vastusti sanomalla, ettei ollut koskaan ladannut musiikkia verkosta. Hänen lapsensa olivat saattaneet ladata, mutta silloin pitäisi syyttää p2p-ohjelmia.

Santangelo teki asiastaan julkisen ja alkoi puolustautua tv:ssä ja lehdissä. Hänen tuekseen kerättiin rahaa verkossa.

RIAA:n lakimiehet kertoivat kuukausi sitten luovuttavansa. Samalla he ilmoittivat syyttävänsä Patrician 20-vuotias tytärtä Michelleä sekä 16-vuotiasta Robert-poikaa.

Oikeus tuomitsi viime viikolla Michelle Santangelon maksamaan 30 750 dollaria, 750 dollaria jokaisesta 42 kappaleesta, jonka hän oli ladannut. Tuomio tuli, sillä Michelle ei vastannut haasteeseen. Robertia ei tuomittu.

Kumpikaan osapuoli ei kommentoinut AP:n mukana tuomiota. Juttu todennäköisesti jatkuu.

RIAA on nostanut kaikkiaan 18 000 syytettä tekijänoikeusrikkomuksista tiedostonjakajia vastaan. Osa syytetyistä on ollut alaikäisiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?