Tietoturva

Aukottomampi Windows nostaa Macinkin tietoturvaa

Julkaistu:

Microsoftin tarmo paikata ohjelmiensa tietoturva-aukkoja nostaa myös Mac OS X -käyttäjien tietoturvan tasoa, sanoo tutkimusyhtiö Gartner.


Kaksi vuotta sitten hybridimato olisi Gartnerin mukaan ollut todellinen uhka, kun Windowsissa oli huomattavasti nykyistä enemmän haavoittuvuuksia. Nyttemmin aukkoja on paikattu ahkerasti, eikä virusten massahyökkäyksiä yhtiön mukaan enää juuri ole.

Mac OS X on varsin turvallinen alusta, osittain parantuneen Windows-tietoturvan takia; kun massiiviset virusepidemiat ovat vähentyneet, todennäköisyys vaarallisille hybridimadoille on pienempi.

Macien turvaa lisää myös se, että niitä on vain yksi viidestäkymmenestä tietokoneesta. Pienempi käyttäjämäärä tekee siitä vähemmän houkuttelevan kohteen.

Tutkimusyhtiö kuitenkin varoittaa tuudittautumasta liialliseen turvallisuuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikka virukset eivät Macin käyttäjiä juuri kiusaa, muunlaiset haittaohjelmat ovat heillekin uhka. Gartner mainitsee Mac-uhkiksi kohdistetut hyökkäykset, vakoilu- ja keylogger-ohjelmat. Tutkimusyhtiö varoittaa Macin käyttäjiä asentamasta sovelluksia epäluotettavista lähteistä.

Kommentit

    Näytä lisää