Tietoturva

Yhteisösivuilla paljastetaan surutta henkilötietoja

Julkaistu:

Suurin osa internetin yhteisösivustojen käyttäjistä julkaisee tuoreen tutkimuksen mukaan sivuilla henkilötietoja, joita voidaan käyttää henkilötietovarkauksissa. Käyttäjät myös usein asettavat työnantajansa vaaraan kirjautumalla sivuille työpaikan tietokoneella.


Tutkimuksen teettivät ohjelmistoyhtiö CA ja amerikkalainen tietoturvajärjestö National Cyber Security Alliance Yhdysvalloissa elo - syyskuussa. Tutkimuksen toteuttaja Russell Research haastatteli 2 163:a vähintään 18-vuotiasta amerikkalaista. 

Vaikka 57 prosenttia vastaajista pelkää kyberrikoksen kohteeksi joutumista, 74 prosenttia julkaisee yhteisösivuilla henkilökohtaisia tietojaan kuten sähköpostiosoitteensa, nimensä, syntymäaikansa ja jopa sosiaaliturvatunnuksensa. 

Yhteisösivuille kirjautuminen työpaikan koneelta voi puolestaan avata krakkereille takaoven yritysjärjestelmiin, ja yhteisösivuja onkin jo hyödynnetty hyökkäyksissä, selviää tutkimuksesta uutissivusto TechWebin mukaan. Tietokoneelle työpaikallaan pääsevistä haastatelluista 46 prosenttia kirjautuu yhteisösivustolle työpaikalla.       

Yhteisösivustot ovat Russell Researchin mukaan panostaneet paljonkin käyttäjien tietoturvavalistukseen, mutta ainakaan monille vanhemmille tieto ei ole kantautunut: vain puolet yhteisösivustojen alaikäisten rekisteröityneiden käyttäjien vanhemmista rajoittaa sitä, ketkä saavat katsella lasten profiileja. Vanhemmista joka kolmas ei valvo lastensa tekemisiä yhteisösivustoilla. 

Kommentit

    Näytä lisää