Tietoturva

Torjujat kovilla brittipankin phishing-hyökkäyksessä

Julkaistu:

Tietojen kalastelu eli phishing Barclays-pankin asiakkailta on tietoturvayhtiö Panda Softwaren mukaan jatkunut vaarallisen kiivaana. Käyttäjille lähetetyistä viesteistä on tehty viisi uutta versiota, ja hyökkäyksen osuus kaikesta phishing-viestiliikenteestä oli eilen jo 68 prosenttia.


Pandan laboratoriot ovat havainneet myös, hyökkäyksissä käytetään kahta uutta verkkonimeä. Viestivariantteja on puolestaan jo 66. 

Panda kertoi eilisessä tiedotteessaan, että Barclays-pankin asiakkaille lähetettyjen phishing-viestien määrä oli vuorokauden sisällä lisääntynyt prosentin, vaikka kaikkien phishing-viestien määrä oli vähentynyt. 

Panda yrittää yhdessä tietoturvapalveluita tarjoavan Cyotan kanssa kaataa BarchPhishiksi kutsutuissa hyökkäyksissä käytettyjä palvelimia. Näin huijausviestien linkkejä klikkaavat asiakkaat eivät joutuisi kalastelusivuille. 

BarcPhish-hyökkääjät ovat muotoilleet viestinsä niin, että ne näyttävät tulleen pankilta. Viesteissä pyydetään asiakkaita vahvistamaan kirjautumistietonsa ohjelmistopäivityksen takia ja annetaan linkki, jolla pääsee pankkisivulle. Sivu johtaa kuitenkin aidolta näyttävälle huijaussivulle. 

Kommentit

    Näytä lisää