Tietoturva

Troijalainen videoi pankkitiedot

Julkaistu: , Päivitetty:

Panda Softwaren viruslaboratorio PandaLabsissä on tunnistettu uusi troijalainen, joka käyttää uutta tapaa varastaa käyttäjätietoja. Banbra.DCY-troijalainen kerää tietoja internet-pankkiasiakkaan näppäillessä tietoja kosketusnäytölle, tallentaa tiedot avi-videotiedostoiksi ja lähettää ne hyökkääjille.


Banbra.DCY on ohjelmoitu keräämään tiettyjen brasilialaisten pankkiasiakkaiden tietoja. Panda Software kertoo, ettei troijalainen ole kovin vaarallinen, mutta pitää sen toimintatapaa huolestuttavana.

- Olemme melko varmoja, että ilmaantuu muita haittaohjelmia, jotka hyödyntävät samaa tätä tehokasta ja huomaamatonta varastus- ja edelleenlähetystekniikkaa, kertoo Pandan viruslaboratorion johtaja Luis Corrons yhtiön raportissa.

Perinteiset näppäinpainalluksia varastavat troijalaiset tallettavat kerätyt tiedostot yleensä tekstitiedostoiksi, joiden läpikäyminen voi olla hyökkääjille työlästä, kun pitää selvittää, mikä yksittäinen tieto on esimerkiksi haluttu käyttäjätunnus, salasana tai muu luottamuksellinen tieto. Nyt kun tietojen keruun yhteydessä tallentuu näkymä, hyökkääjän on helpompi saada selville, mikä tieto on kyseessä.

Kommentit

    Näytä lisää