Tietoturva

Ruotsin piraatit tarjoilevat pimeää verkkoa kaikille

Julkaistu:

Ruotsin Piratpartiet kertoo lehdistötiedotteessaan aloittaneensa uuden kaupallisen internet-palvelun, joka tarjoaa kaikille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa tiedostoja ja tietoa ilman, että heidän toimiaan voidaan seurata tai jäljittää.


Piratpartietin uusi palvelu on ns. pimeä verkko (darknet), Sen avulla käyttäjät voivat käyttää nettiä ilman, että heidän toimiaan voi jokin taho seurata.

- On monia laillisia syitä pysyä netissä täysin tuntemattomana. Jos hallitus voi seurata jokaisen kansalaisen toimia, kukaan ei voi sitä estää. Oikeus yksityiseen tiedonvaihtoon on demokraattisen yhteiskunnan peruspilareita. Ilman turvallista ja käytännöllistä tapaa käyttää nettiä anonyymisti, oikeus yksityiseen tiedonvaihtoon vesittyy täysin, kertoo puolueen puheenjohtaja Richard Falkvinge lehdistötiedotteessa.

Puolueen mukaan leffojen ja musiikin tiedostonjako on vetänyt puoleensa eniten huomiota lähinnä viihdeteollisuuden agressiivisten oikeustoimien vuoksi. Falkvingen mukaan jutussa on kyse tekijänoikeutta perustavammanlaatuisemmista ongelmista.

- Uusi teknologia on tuonut yhteiskunnan tienristeykseen, jossa ainoa tapa valvoa ja pakottaa tasapainottomien tekijänoikeuslakien noudattamista, on seurata kaikkea yksityistä nettiviestintää.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Meillä on moraalinen velvoite suojella kansalaisia nykyiseltä valvonnalta kunnes lakeja on muutettu.

Palvelua tarjoaa ruotsalainen Relakss-yhtiö, joka tarjoaa neutraalin ip-osoitteen pimeän verkon käyttäjille palveluntarjoajasta riippumatta vahvasti salatun vpn-yhteyden yli. Käytännössä siis kuka tahansa palvelun käyttäjä saa ruotsalaisen ip-osoitteen

Palvelu maksaa viisi euroa kuussa ja se on käytettävissä jopa Yhdysvalloista käsin. Osa palvelun tuotosta menee Piratpartietin tukemiseen.

Kommentit

  Näytä lisää

  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Asentaja-Ismo hiljensi IS:n torstaisessa vaalitentissä puoluejohtajat – IS tapasi 60-vuotiaan asentajan Tampereella ”Jos joudun työttömäksi, kuka minut työllistää?
   Kotimaa
  3. Lehtiväite: Suomi salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelua Helsingin huippukokouksessa
   Ulkomaat
  4. Lohta vain kerran viikossa, rinnat muokataan suuriksi palloiksi – julkkiskaunottaret kertovat nyt rehellisesti, miten kiistelty fitness-buumi levisi Suomeen
   Viihde
  5. Ensitestissä Kia Proceed Shooting Brake – haastaa rohkealla otteellaan reilusti kalliimman ”esikuvansa”
   Autot
  6. Suomessa taotaan Kiinan valtion määräyksellä olympiaurheilijoita lähes rajattomalla budjetilla – ”Suomi ei änkytä ihmisoikeuksista”
   Urheilulehden parhaat
  7. Facebook oli ensin ”kuin paratiisi”, mutta neljä vuotta sitten Joonas Konstig sulki sometilinsä: ”Kuin jonkinlainen loitsu”
   Digitoday
  8. Selvitysmies kertoo lakkautetun Kirill Babitzin säätiön taustoista – Keräsi varoja lipun­myynti­tuloista, vuoden 2010 jälkeen tapahtui ratkaiseva käänne
   Musiikki
  9. Ylikonstaapeli Nina Pelkonen ymmärtää seksuaalirikoksista nousseen huolen, mutta varoittaa ylilyönneistä – ”Ei omankäden oikeutta”
   Kotimaa
  10. KSML: Ilmavoimien uusi komentaja myöntää, että Lemmenjoelta tuli lommo imagoon
   Kotimaa
  11. Tunti sitten
  12. Yön uutiset: Lue mitä tapahtui kun nukuit
   Yön uutiset
  13. Näytä lisää