Tietoturva

Pk-yritykset heräämässä tietoturvattomuuteen

Julkaistu:

Helsingin seudun kauppakamarin mukaan alueen pk-yritykset ovat heränneet yritystietoturvaan liittyvissä asioissa. Vuosien 2004-2006 aikana yli 1200 henkilö on osallistunut kauppakamarin ja Uudenmaan liiton yhteiseen turvallisuusprojektiin.


Koulutustilaisuuksia on järjestetty useita kymmeniä eri puolilla Uuttamaata.

- Kauppakamarin toteuttamat tutkimukset osoittavat, että yrityksiin kohdistuva rikollisuus on lisääntynyt Uudellamaalla. Ongelmallisin tilanne on tietoturvallisuuden puolella. Yli viidennes yrityksistä on vuotanut yrityssalaisuuksia ulos työntekijöiden tai alihankkijoiden mukana.

- Pidän erittäin positiivisena, että alueen yritykset, viranomaiset ja kolmannen sektorin toimijat ovat tiedostaneet tilanteen ja osallistuneet suurin joukoin turvallisuuttaan parantavaan koulutukseen, sanoo johtava lakimies Marko Silen Helsingin seudun kauppakamarista.

- Yritysturvallisuusprojekti on ollut hyvä osoitus toimivasta julkisen sektorin ja elinkeinoelämän yhteistyötä. Tänä vuonna projektissa panostetaan erityisesti kuntatason turvallisuustilanteen nostamiseen, toteaa edunvalvontapäällikkö Esa Mänttäri Uudenmaan liitosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin seudun kauppakamarin ja Uudenmaan liiton yhteisen yritysturvallisuusprojektin tavoitteena on lisätä yritysten ja viranomaisten välistä yhteistyötä turvallisuusasioissa ja kohottaa yritysten johdon ja henkilöstön tietoisuutta toiminnan riskeistä ja suojauskeinoista.

Koulutustoiminnan lisäksi projektissa on tehty yrityskohtaisia riskikartoituksia ja kehittämissuunnitelmia sekä tutkittu yrityksiin kohdistuvaa rikollisuutta Uudenmaan alueella.

Kommentit

    Näytä lisää