Tietoturva

Tietoturvaseminaari keräsi ennätysyleisön

Julkaistu:

Helsingin Messukeskuksessa keskiviikkona viidettä kertaa järjestetyssä Tietoturvatapahtumassa oli paikalla ennätysmäärä it-alan päättäjiä ja asiantuntijoita. Tapahtumassa keskityttiin liiketoiminnan siirtymiseen verkkoon ja sen myötä tietoturvan yhä kasvaneeseen merkitykseen liiketoiminnan menestystekijänä.
Tapahtuman järjestäneiden Cisco Systems Finlandin, F-Securen ja TeliaSonera Finlandin tiedotteen mukaan internetin kautta käytettävät sovellukset, ip-pohjaiset tietoverkkoratkaisut ja palvelut tarjoavat mahdollisuuden liiketoiminnan ja tuottavuuden kehittämiseen.

Verkossa vaanivat tietoturvauhat ja muuttuvat haasteet vaativat kuitenkin yrityksiltä yhä laajempaa tietoturvaosaamista ja -valmiutta. Tietoturvasta onkin tullut koko yrityksen yhteinen asia ja jatkuva prosessi.

"Oppivat ratkaisut tarpeen"

F-Securen toimitusjohtaja Risto Siilasmaa korosti, että immuniteettijärjestelmän tavoin toimivat oppivat ratkaisut tulevat tarpeellisiksi, koska hyökkäykset muuttuvat yhä kohdennetuimmiksi ja ammattimaisemmiksi.

- Verkkojen osalta tämä tarkoittaa jatkuvaa reaaliaikaista liikenteen analysointia, kommunikoivien osapuolten maineprofiilin seuraamista ja automaattista reaktiota hyökkäyksiin. Päätelaitteiden osalta panostetaan ohjelmien käyttäytymisen analysointiin. Kokonaisuutena tietojärjestelmien kyky puolustautua mitä tahansa hyökkäystä vastaan nousee uudelle tasolle.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yritykset ymmärtävät ulkoiset haitat

Bo Harald TietoEnatorista kertoi verkottuneen talouden liiketoimintamalleista ja niiden tuomista uusista mahdollisuuksista yrityksille ja niiden asiakkaille.

Haraldin mukaan yrityksissä ymmärretäänkin jo hyvin ulkoisten uhkatekijöiden aiheuttamat taloudelliset ja muut haitat. Nyt halutaan yhä enemmän varautua sisäisen verkon valvontaan ja potentiaalisten uhkien proaktiiviseen torjuntaan.

- Tietoverkon merkitys liiketoiminnalle kasvaa jatkuvasti. Siksi on tärkeää, että tietoturva kattaa yrityksen tietoverkon jokaisen osa-alueen olipa sitten kyse kiinteän tai langattoman verkon ratkaisuista tai vaikkapa ip-viestintäratkaisuista, kertoi puolestaan Ciscon teknologiamarkkinoinnista ja konsultoinnista vastaava johtaja Alain Fiocco.

Tapahtuman sisältö jakaantui neljään pääteemaan, jotka olivat liiketoiminnan turvaaminen, tietoturvan käytännön haasteet, turvalliset liikkuvan käyttäjän ratkaisut ja tekninen tietoturva. Kaikissa rinnakkaisseminaareissa asiantuntijat kertoivat käytännön kokemuksistaan ja ratkaisumenetelmistään.

Tapahtuman yhteistyökumppanit Citrix, Cygate, Nixu, Nokia, Secgo, Teleware ja TietoEnator esittelivät käytännön ratkaisuja liiketoiminta-alueiltaan.

Kommentit

    Näytä lisää