Tietoturva

Sisäministeriö: Tarkemmat tiedot riskistä vaarantaisivat työntekijöiden turvallisuuden

Julkaistu:

Sisäministeriön kansliapäälikkö Ritva Viljanen sanoo, ettei ministeriö ei voi vielä kertoa tarkemmin, minkälaisen "rikkomuksen" TeliaSonera on tehnyt, koska se vaarantaisi henkilöstön turvallisuuden. Viljasen mukaan tietoturvariski ei kosketa TeliaSoneran muita asiakkaita.
Viljasen mukaan tiistaina julkisuuteen nousseen "tietoturvariskin" tarkempi käsittely julkisuudessa vaarantaisi henkilöstön turvallisuuden.

- Olemme kertoneet niille työntekijöillemme, joiden pitää erityisesti varoa tätä tilannetta, hän selittää.

- Emme ole yksityiskohtaisesti julkisuudessa kertoneet, minkälaisesta rikkomuksesta tässä on TeliaSoneran osalta kyse, koska henkilöstömme turvallisuus on etusijalla. Tiedotamme tarkemmin asiasta lähiaikoina.

Viljanen sanoo olevansa pahoillaan TeliaSoneran virheellisistä väittämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Tilanne on kuitenkin se, että TeliaSoneran virheelliset toimenpiteet ovat meille tämän tilanteen aiheuttaneet. TeliaSoneran väittämät julkisuudessa kertovat paljon yhtiön nykyisestä toimintatavasta.

TeliaSoneran johtaja Esa Korvenmaa kertoi aamupäivällä digitodaylle, että yhtiö aikoo tiedottaa tarkemmin väitetystä "tietoturvariskistä" ministeriön julkisuudessa esittämien syytöksien vuoksi. Korvanmaa vakuuttaa, ettei vika ole heissä.

Viestintävirasto on tyytynyt toteamaan, ettei heidän arvionsa mukaan ongelma ei vaadi virastolta toimia.

TeliaSoneran ja sisäministeriön riitely alkoi tiistaina, kun julkisuuteen tuli tieto ministeriön työntekijöilleen antamasta varoituksesta. Sen mukaan työntekijöiden pitää välttää luottamuksellisten asioiden puhumista matkapuhelinverkossa. Ohjetta perusteltiin tietoturvariskillä, joka myöhemmän tarkennuksen mukaan koskee vain TeliaSoneran liittymien käyttäjiä.

Sisäministeriöllä on noin 7 000 TeliaSoneran matkapuhelinliittymää, joista se on luopumassa aikaisemmin tehdyn kilpailutuksen vuoksi.

Kommentit

    Näytä lisää