Tietoturva

Panda paikkasi torjuntansa vuodon

Julkaistu:

Panda Software on tukkinut virustorjuntansa vakavan haavoittuvuuden, kertoo Viestintäviraston Cert-fi-ryhmä. Haavoittuvuudesta kertoi viime viikolla Internet Security Systemsin tutkija Alex Wheeler, joka on viime aikoina kunnostautunut virustorjuntaohjelmien ongelmien paikantamissa.
Hyökkääjä pystyi Wheelerin mukaaan ottamaan virustorjuntaa käyttävän järjestelmän hallintaansa lähettämällä sille sopivasti muokatun .zoo-arkiston. Aukko liittyi puutteelliseen rajojen tarkistamiseen arkistojen purkamisen yhteydessä.

Panda Software on korjannut haavoittuvuuden ja jakaa päivityksen viruskuvausten mukana automaattisesti käyttäjille.

Internet Security Systemsin X-Force-tiimin tutkija Alex Wheeler on viimeisen vuoden aikana löytänyt vastaavia haavoittuvuuksia myös Trend Micron, McAfeen, Kasperskyn, F-Securen, Sophoksen, Computer Associatesin sekä Symantecin ohjelmista. Wheelerin löydöt ovat pitkälti syy siihen, että Sans-instituutti ja FBI listasivat virustorjunnan tämän vuoden haavoittuvuuksien top 20 -listalle.

Pandan ohje - Näin tarkistat virustietokannan ajantasaisuuden
Kun tietokoneeseen on asennettuna (ja päälle kytkettynä) Panda Softwaren virustorjuntaohjelma, alapalkissa, oikeassa alakulmassa näkyy Panda-kuvake. Kun hiiren kursori viedään Panda-kuvakkeen päälle, tulee näkyviin virustietokannan päivämäärä. Panda Softwaren virustietokanta päivittyy vähintään kerran päivässä. Suositus on, että virustietokannan ei tulisi olla yhtä tai kahta päivää vanhempi.Kommentit

    Näytä lisää