Tietoturva

LVM: Kännykkävirusten kustannukset operaattoreille

Julkaistu:

Liikenne- ja viestintäministeriön valmisteleman viestintämarkkinalain uudistuksen mukaan kuluttajat eivät joudu maksamaan matkapuhelinvirusten lähettämiä viestejä.
Ylen radiouutisten viestintämarkkinalain uudistus ottaa kantaa virusten aiheuttamien kustannusten maksuun. Ehdotuksen mukaan kuluttajan ei tarvitse maksaa laskuja, jotka syntyvät, kun hänen liittymäänsä käytetään luvatta.

- Asiakkaan voi olla hyvin vaikea kontrolloida sitä, ja kuitenkin tiedämme, että operaattoreilla on jonkinnäköisiä mahdollisuuksia seurata tämän tyyppistä käyttöä, ja siihen pitäisi pystyä puuttumaan, liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen sanoo Ylen radiouutisten haastattelussa.

Alkuvuonna löytynyt Commwarrior-kännykkämato lähettää mms-viestejä matkapuhelimen osoitekirjasta löytyviin numeroihin, ja mato on levinnyt myös Suomessa. Suomalaisista operaattoreista toistaiseksi vasta Sonera on estänyt Commwarriorin mms-viestien kulun verkossaan.

Lakiuudistuksen mukaan kuluttaja voisi myös vaatia vakiokorvauksia operaattoreilta palvelujen katkoksista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikenne- ja viestintäministeriö yrittää saada esityksen eduskunnalle vielä tämän vuoden puolella, Ylen Radiouutiset kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää