Tietoturva

Kahden levy-yhtiön rootkitit olisivat yhdelle Windowsille liikaa

Julkaistu:

F-Securen virusasiantuntija Jarno Niemelä arvelee, että kahden eri valmistajan rootkit-kopiosuojauksen asentaminen tietokoneeseen, voisi johtaa isoihin ongelmiin. Sony BMG on jo lupautunut luopumaan piilotetusta suojauksestaan. Itse suojaustekniikka jää muuten ennalleen.
Niemelän mukaan rootkitin on oltava yhteydessä käyttöjärjestelmään erittäin matalalla tasolla, jotta piiloutuminen järjestelmältä onnistuisi.

- On jo riittävän vaikeaa ohjelmoida jotain sillä tasolla jo ilman, että pitäisi muiden ohjelmien toimintaa käyttöjärjestelmän samassa osassa, Niemelä kirjoittaa F-Securen blogissa.

- Jos kaksi rootkit-suojausta yrittäisi päästä käsiksi samoihin rajapintoihin samassa järjestelmässä, seurauksia olisi erittäin vaikea ennustaa. Tai itse asiassa järjestelmän kaatuminen olisi melko todennäköistä siinä tilanteessa.

Näin voisi käydä, jos kuluttaja ostaa kaksi rootkit-suojattua cd:tä eri tekniikoita käyttäviltä levy-yhtiöltä ja kuuntelee niitä tietokoneellaan. Niemelän mukaan tietokone voisi jopa mennä niin pahasti solmuun, ettei sitä saa enää käynnistettyä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Niemelän mielestä levy-yhtiöiden pitäisi lopettaa leikkiminen rootkiteillä ja muilla krakkeritekniikoilla.

Sony BMG on julkaissut päivityksen rootkit-drm-suojaukseen. Päivitys korvaa piilosuojauksen näkyvällä suojauksella. Kokonaan suojauksesta ei pääse edelleenkään helposti eroon. Yhtiö lupaa lähettää linkin poisto-ohjelmaan sähköpostitse niille, jotka sitä toivovat. Ohjelman tiedostojen poisto saattaa estää cd-rom- tai dvd-aseman toiminnan.

Kommentit

    Näytä lisää