Tietoturva

Symantec löysi PSP:ssä toimivan troijalaisen

Julkaistu:

Tietoturvayhtiö Symantecin asiantuntijat ovat ensimmäistä kertaa löytäneet pelikonsolissa toimivan troijalaisen. Kyseessä on ohjelma, joka hyökkää tietyin ehdoin Sonyn PlayStation Portablen kimppuun, Symantec varoitti torstaina.
Uhasta huolimatta nyt löytyneestä troijalaisesta on vain vähän harmia keskivertopelaajalle, koska se ei leviä itsestään. Troijalainen on naamioitu ohjelmaksi, joka muuttaa laitteen firmwaren versiosta 2.0 versioon 1.5. Vanhemman version haavoittuvuus antaa käyttäjälle mahdollisuuden ajaa omia sovelluksiaan laitteessa. Ohjelma ei kuitenkaan muuta firmwarea toivotulla tavalla, vaan tuhoaa laitteen muistin.

- Tämä on tosiaankin ensimmäinen kerta, kun tunnistimme troijalaisen pelikoneessa. Suurille käyttäjäjoukoille siitä ei ole onneksi haittaa, Symantecin pääinsinööri Eric Chien sanoo Reutersille.

Chienin mukaan verkosta löytyneen troijalaistiedoston nimi on "EXPLOIT 2G PSP Team V1.RAR."

Troijalainen löytyi, kun Symantecin tutkijat seurasivat online -pelialan keskustelusaitteja. Chienin mielestä chattisivuilta tehty löydös todistaa sen, että hakkerit ovat laajentaneet kohderyhmiään, nyt siis viimeksi videopelaajien keskuuteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Virheellisten ja virusten infektoimien koodien kirjoittajat eivät enää tyydy hyökkäämään pc-laiiteiden kimppuun. Mikä tahansa ohjelmakoodia käyttävä laite on vaaravyöhykkeessä, Chien varoittaa.

Sony on ilmoittanut, että PSP:n takuu raukeaa, jos laitteessa on ajettu epävirallisia ohjelmia.

Kommentit

    Näytä lisää