Tietoturva

BSA:n kampanja kannusti pienyrityksiä laillistamaan ohjelmistonsa

Julkaistu:

Ohjelmistovalmistajien etujärjestö Business Software Alliance (BSA) katsoo pk-yrityksille suuntaamansa kontaktikampanjan saaneen hyvän vastaanoton.
Kesällä käynnistyneessä kampanjassa toimitusjohtajia kehotettiin varmistamaan, että yritysten käyttämät tietokoneohjelmat ovat asianmukaisesti lisensoituja. Tavoitteena oli myös tarjota käytännön tietoa lisenssienhallinnasta.

BSA lähestyi suorakirjeellä kahtasataa eri aloja edustavaa ja eri paikkakunnilla sijaitsevaa pk-yritystä. Elo- ja syyskuussa yrityksissä vierailtiin tai toimitusjohtajia lähestyttiin puhelimitse.

Tavoitetuista 145 yrityksestä valtaosassa oltiin halukkaita keskustelemaan ohjelmistoasioista, BSA tiedottaa. Suurin osa erityisesti isoista yrityksistä arvioi ohjelmistolisenssiensä olevan kunnossa.

- Kampanjan tulokset tukivat aiempaa käsitystä siitä, että pk-yrityksissä ohjelmistotietous ja -hallinta on isompiin verrattuna useammin heikompaa, muotoilee BSA Finlandin asianajaja Olli Pouttu Asianajotoimisto Susiluoto Oy:stä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Eniten hyötyä kampanjasta oli pienemmille, alle sadan työntekijän yrityksille, joista monet olivat päivittäneet lisenssitilannettaan. Kirje kannusti heitä lisenssien systemaattiseen hallintaan ja kehittämiseen. Joissain yrityksissä ei tiedetty paljoakaan lisenssienhallinnasta. Heille keskustelu oli todella tarpeen, Pouttu kiteyttää.

Kommentit

    Näytä lisää