Tietoturva

Vakoojantorjujat kiinnostavat sijoittajia Yhdysvalloissa

Julkaistu:

(Washington) Sijoittajien kiinnostus vakoojantorjuntaan on noussut viime kuukausina huimasti.
Riskisijoittajat ovat investoineet vähintään 130 miljoonaa dollaria vakoojantorjujiin viime vuoden lopulta alkaen.

Vakoojantorjujaohjelmien markkinat ovat selvässä kasvussa. Tutkimuslaitos IDC:n mukaan niiden liikevaihto nousee 305 miljoonaan dollariin vuonna 2008. Vuonna 2003 vakoojantorjujia myytiin vain 12 miljoonan dollarin edestä.

Kasvu näkyy myös muilla mittareilla. USA Todayn mukaan tietokonevalmistaja Dellin puhelintuen vastaanottamista puheluista jo 20 prosenttia liittyy vakoojantorjuntaan. Vertailukohtana on elokuu 2003, jolloin vain kaksi prosenttia yhteydenotoista koski vakoojantorjuntaa.

Webroot Software on yksi esimerkki sijoittajien kiinnostuksesta. Yhtiö vastaanotti 108 miljoonaa dollaria viime rahoituskierroksellaan. Uudet yhtiöt ovat myös keksineet lisätä vakoojantorjujia muihin ohjelmiin houkutellakseen asiakkaita. NitroSecurity sai hiljattain yhdeksän miljoonaa dollaria kahdelta sijoittajalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjelmien kehitys on myös yksi syy sijoittajien kiinnostukseen. GreenBorder kehittää vakoojan torjujaa, joka siivilöi haittaohjelmat siten, ettei työnteko keskeydy. Yhtiö on saanut kuusi miljoonaa dollaria kolmelta riskisijoittajalta.

Kommentit

    Näytä lisää