Tietoturva

Yhdysvaltain armeija paljasti salaisuuksia pdf-dokumentissa

Julkaistu:

(Washington) Yhdysvaltain armeijan sensorit eivät osanneet käyttää Acrobat-ohjelmaa ja italialaisen agentin surmaamiseen osallistuneiden sotilaiden nimet paljastuivat.
Yhdysvaltain armeijan johto Bagdadissa julkaisi lauantaina verkossa raportin, jossa selvitettiin italialaisen agentin kuolemaan johtaneita tapahtumia. Raportissa oli mustattu ampumiseen osallistuneiden sotilaiden nimet yksikköineen. Samoin raportti käsitteli myös sotilaiden koulutusta, rutiineja ja yleistä turvallisuutta Bagdadin alueella.

Kun tekstin valitsi Acrobat Readerin "select text" näppäimellä ja kopioi sen mihin tahansa tekstinkäsittelyjärjestelmään, tulivat mustatut osat selvästi luettaviksi.

Adoben asiantuntijat tutkivat tapauksen ja totesivat, että sensorit olivat vain mustanneet tekstin pääleviivaamalla, mutteivät hävittäneet sitä. Yhtiön mukaan työkalua ei ole tarkoitettu vastaavaan käyttöön.

Koko raportti oli luettavissa esimerkiksi italialaisilla La Repubblican verkkosivuilla. Italia ei ole hyväksynyt Yhdysvaltain selitystä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Asiantuntijoiden mukaan monet käyttäjät ovat siirtyneet Adobe Acrobatiin, sillä Microsoft Wordin käyttäjille on usein sattunut vastaavia kömmähdyksiä. Nyt lienee aika siirtyä edistyneempiin editointityökaluihin, he sanovat.

Yhdysvaltain armeija myönsi virheensä ja sanoi parantavansa editointimenetelmiään

Kommentit

    Näytä lisää