Tietoturva

Microsoft pahoittelee hollantilaissivujen leimaamista vakoojaksi

Julkaistu:

Microsoft on pyytänyt julkisesti anteeksi sitä, että Windows AntiSpyware listasi MSN-palvelun hollantilaisen kilpailijan haittasivustoksi. Microsoft myös maksaa korvauksia Startpagina.nl-sivustolle.
Windows AntiSpyware esti vielä alkuviikolla Startpaginan asiakkaita asettamasta palvelun sivua selaimen aloitussivuksi. Microsoft on nyt korjannut ongelman ohjelmapäivityksellä.

- Microsoft on julkaissut Hollannin ja Belgian sivuillaan viestin, jossa kehotetaan lataamaan Windows AntiSpywaren uusi versio. Viestissä myös pyydetään anteeksi Startpagina.nl:n asiakkaille mahdollisesti koituneita vaikeuksia, kerrottiin Microsoftilta uutispalvelu News.comille.

Startpagina kertoo, että Microsoftin maksama rahakorvaus ei ollut suuri; Startpagina pitikin tärkeimpänä anteeksipyyntöä. Yhtiön johtaja Bert Wiggers kuitenkin valitteli Microsoftin hidasta reagointia: ohjelmajätti ei vastannut kirjeisiin ja puhelinsoittoihin moneen viikkoon.

Startpagina on MSN:n suurimpia kilpailijoita Hollannissa. Tammikuussa Startpagina.nl-sivuilla kävi 7,7 eri vierailijaa, kun Google.nl:ssä kävi 7,1 miljoonaa ja MSN.nl:ssä 6,4 miljoonaa vierailijaa.

Kommentit

    Näytä lisää