Tietoturva

Windows SP2 jo 800 000 koneessa Suomessa

Julkaistu:

Yli 800 000 suomenkieliseen Windows XP -työasemaan on asennettu Service Pack 2 -päivitys, Microsoft kertoo. Päivitys on suunniteltu auttamaan tietoturvauhkien ennaltaehkäisyssä.
- Tavoitteemme on saavuttaa 75 prosentin asennusaste Suomessa yhdeksän kuukauden sisällä tietoturvapäivityksen julkistuksesta. Voimme jo tässä vaiheessa todeta, että tulemme selvästi ylittämään asetetun tavoitteen, kertoo Microsoftin markkinointijohtaja Jukka Veräväinen.

Yksi tuoreimmista esimerkeistä on Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue, joka päivitti työasemansa vuoden lopulla. Keskitetysti Software Update Service (SUS) -palvelun avulla toteutettu SP2-päivitys kattaa lähes kaikki sairaanhoitoalueen neljäsataa työasemaa.

Microsoftin mukaan SP2-päivitys lisää sairaanhoitoalueen it-järjestelmien proaktiivista tietoturvaa. Kymmenen kuukauden suunnittelun ja testauksen läpikäyneessä päivityksessä on myös kiinnitetty huomiota internet-selaimen turvalliseen käyttöön.

Ponnahdusikkunoiden esto, latauksen valvonta sekä muut tietoturva-asetusten päivitykset tekevät Internet Explorer -selaimen käytöstä arviolta entistä turvallisempaa. Tämä on erityisen tärkeää, kun samoja työasemia käytetään sekä potilastietojen käsittelyyn että julkisten internet-palvelujen käyttöön.

Kommentit

    Näytä lisää