Tietoturva

"Uuden sukupolven zombit kaatavat sähköpostijärjestelmän"

Julkaistu:

Roskapostia vastustavan Spamhaus-projektin johtaja Steve Linford varoittaa uusista haittaohjelmista, joiden saastuttamat koneet lähettävät roskapostiviestit operaattorin sähköpostipalvelimen kautta. Hän ennustaa roskapostin osuuden nousevan suodatuksen vaikeutuessa jopa 95 prosenttiin.
Spamhaus Projectin Linfordin mukaan operaattoreiden sähköpostipalvelinten kautta tulevan spammin suodatus on estolistoilla erittäin vaikeaa, CNET News.com kertoo. Estolistoilla suodatetaan nykyään suurin osa roskapostista ja vain noin neljännes heuristisilla suotimilla.

Aiemmin roskapostitukseen käytetyt kotikoneet ovat toimineet itse sähköpostipalvelimina.

Linfordin mukaan uuden troijalaisen saastuttamat tietokoneet pystyvät lähettämään roskapostit välityspalvelimien kautta siten, että posti kulkee operaattorin palvelimen kautta. Yhdysvaltalaisten operaattoreiden palvelimilta tuleva spammi on jo lisääntynyt.

- Olemme jo nähneet selvän piikin roskapostiviesteissä, jotka tulevat suurilta operaattoreilta, Linford sanoo News.comille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän ennustaa, että uuden sukupolven zombiet aiheuttavat suuria ongelmia sähköpostijärjestelmille ja että roskapostin osuus nousee jopa 95 prosenttiin kaikesta sähköpostiliikenteestä.

- Sähköpostijärjestelmän hajoaminen alkaa. Näemme jatkossa palvelinten kaatuvan ja sähköpostinkulun kärsivän valtavista viiveistä. Tämä on sähköpostin lopun alku, kuuluu Linfordin synkkä arvio tulevasta.

Hänen mukaansa operaattoreiden on ryhdyttävä välittömästi toimiin ongelman ratkaisemiseksi. Linford tosin pelkää, että jo nykyisen spammitilanteen kanssa vaikeuksissa olevilta operaattoreilta loppuvat resurssit kesken, News.com kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää