Tietoturva

Pariskunta sai sakot piraattileffojen kirpputorimyynnistä

Julkaistu:

Espoon käräjäoikeus on tuominnut piraatti -vhs-kasetteja kirpputorilla myyneen miehen ja hänen naisystävänsä tekijänoikeusrikoksesta 60 päiväsakkoon. Oikeus tuomitsi heidät myös maksamaan oikeudenomistajille tekijänoikeuskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja noin 4500 euroa.
Espoon poliisin takavarikoimat laittomat piraattituotteet määrättiin hävitettäväksi. Myyntiin tarjottiin satoja Venäjältä tuotuja vhs-kasetteja. Ne olivat laittomia kopioita, joissa oli dubbaus venäjäksi ja venäjänkieliset kannet.

- Tässäkin tilanne oli se, että nykyisen lain sallimissa rajoissa oli tuotu piraatteja yksityiseen käyttöön. Tuomittujen väitteen mukaan nämä oli sitten tilanpuutteen vuoksi laitettu myyntiin kirpputorille. Tällöin syyllistyttään tekijänoikeusloukkaukseen. Näin huonolaatuisten kopioiden myynti on erittäin haitallista oikeudenomistajille", kertoo lakimies Ilkka Vuorenmaa Tekijänoikeuden tiedotus - ja valvontakeskuksesta.

Musiikki-, elokuva- ja tietokonepeliteollisuus arvioi Suomeen tuotavan vuositasolla noin 3,5 miljoonaa laitonta tallennetta Virosta ja Venäjältä.
Osa näistä piraattitallenteista myydään edelleen kirpputoreilla.

- Jos tällaisia laittomia tuotteita on hallussa, on hävittäminen roskiin ainoa oikea tapa päästä niistä eroon. Yleisölle levittäminen, myynti tai antaminen ilmaiseksi on väärin", Vuorenmaa toteaa.

Kommentit

    Näytä lisää