Voitto kovan kilpailun markkinoilla - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Setec toimittaa älykortteja Ranskan tilintarkastajille

Suomalainen älykortti- ja turvapainoyhtiö Setec toimittaa ranskalaiselle tilintarkastajien kattojärjestölle CNCC:lle EU-direktiivien mukaisesti kahdenlaisia turvaevaluoituja PKI-älykortteja. Toisia kortteja tilintarkastajat käyttävät tunnistautuessaan verkkoon ja toisia allekirjoittaessaan virallisia asiakirjoja sähköisesti.

21.10.2004 9:46

- Se, että meillä oli tarjota asiakkaalle jo markkinoilla oleva ja EU-direktiivin mukaisen turvaevaluoinnin läpäissyt älykortti, oli edellytyksenä kaupan saamiselle, kertoo Setecin Government & Corporate -liiketoimintayksikön johtaja Jukka Yliuntinen.

Hänen mukaansa kaupan arvoa lisää myös se, että kilpailu Ranskan älykorttimarkkinoilla on kovaa, koska alan suurimmat yritykset toimivat siellä.

Setec toimittaa älykortit yhdessä paikallisen partnerinsa Utimaco Francen kanssa. Kortit yksilöi ranskalainen Certplus, joka toimii myös korttien varmentajana eli CA-operaattorina.

Alkuvaiheessa Setec toimittaa Ranskaan joitakin tuhansia PKI-kortteja, mutta kauppa sisältää mahdollisuuden huomattavasti suurempiin toimitusmääriin.

- Uskon, että kokonaistilausmäärä saattaa nousta jopa yli 100 000 korttiin. Lopullista määrää on vielä vaikea arvioida, koska kaikki CNCC:hen kuuluvat yritykset eivät ole vielä määrittäneet tarvettaan PKI-älykorteille, sanoo Utimaco Francen toimitusjohtaja Olivier Perroquin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?