Netti-idiootit lisääntyvät - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Internetin loppu tulee vuonna 2006

Julkaistu: 18.10.2004 15:28

Mikäli Teknillisen korkeakoulun tietotekniikan professoria Hannu H. Karia on uskominen, ei internetillä ole enää kovin paljon elinaikaa.

Hannu Kari kertoo STT:n haastattelussa, että internet romahtaa vuonna 2006. Eikä tämä kuulemma ole vielä edes synkin skenaario, vaan hyvin todennäköinen tapahtuma. Karin mukaan Internetin romahdukseen johtava kehitys on alkanut virusten ja roskapostin merkittävästä kasvusta. Saastan määrä ylittää sietokynnyksen Eikä tässä vielä kaikki.

Roskapostin ja virusten jälkeen edessä on verkkojen toimintavarmuuden luhistuminen. Hannu Karin arvion mukaan koko järjestelmä romahtaa, koska verkossa olevan saastan määrä ylittää sen käyttäjien sietokynnyksen. Internetin käyttäjät eivät enää luota verkon kautta saatavaan tietoon ja hyökkäykset romahduttavat verkon toimintavarmuuden. Hannu H. Kari esitti samanlaisia visioita jo kesän alussa, Telewaren Corporate Security -seminaarissa. Tuolloin yksi isoista ongelmista oli laajakaistayhteyksiä käyttävien "internet-idioottien" yleistyminen. - Internetissä on yhä enemmän henkilöitä, jotka eivät tiedä yhtään mitään mistään - Niitä joille tekisi mieli sanoa, että älä koske tietokoneeseen, tai älä ainakaan laita sitä verkkoon, Kari soimasi kesän kynnyksellä.

Tuoreimmat osastosta