Tietoturva

Mcafeen tietokannassa 100 000 virusta

Julkaistu:

Mcafeen Avert-tutkimusosasto kertoo löytäneensä järjestyksessä 100 000. haittaohjelman. Rajapyykin ylittänyt haittaohjelma oli Sdbot-takaovi.
Mcafeen mukaan tietokoneen hallinnan mahdollistavista takaovi- ja bottiohjelmista on tullut koko ajan tavallisempi uhkatyyppi. Yhtiön mukaan bottikoodia löytyy yli 50 prosentista tänä vuonna julkaistuja viruskuvauksia.

Vuonna 2003 McAfee 22 000 uutta uhkaa virustietokantaansa. Tänä vuonna yhtiön virustutkijat ovat löytäneet 15 000 uhkaa lisää. Avertin mukaan uhkien määrä tulee ylittämään viime vuoden luvun ennen vuoden loppumista.

– Kehitys on aika lannistavaa, etenkin kun katsotaan tilannetta vaikkapa vain viisi vuotta sitten ja verrataan uhkakuvia. Nykyään uhkia ei ole ainoastaan enempää vaan ne ovat myös aiempaa monimutkaisempia, kertoo Avert-osaston johtaja Vincent Gullotto kertoo.

Tietoturvayhtiö Sophosin tietokannassa oli elokuunlopulla jälkeen 93 875 viruskuvausta. Symantecin puolestaan kertoo päivityspalvelussaan kannan sisältävän 68 130 haittaohjelmaa.

Valtaosa tunnetuista haittaohjelmista ei leviä. Useilta virustorjujilta ja tutkijoilta havaintoja keräävän Wildlist.orgin mukaan elokuussa liikkeellä oli 1 090 haittaohjelmaa.

Kommentit

    Näytä lisää